Blog Blog

Blog

Ontdek de Levendige Lokale Markten langs de Costa Blanca

Ontdek de Levendige Lokale Markten langs de Costa Blanca
26 apr

De Costa Blanca, met zijn betoverende azuurblauwe zeeën en mediterrane charme, biedt een schat aan bruisende markten die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook een kans bieden om de lokale cultuur te ervaren. Dus, trek je stapschoenen aan en laat me je meenemen op een marktavontuur langs de kust!

Maandagse Markt

Op maandag is het tijd om te genieten van de markten in Denia, Elche en d’en Sarria. Hier kun je alles vinden, van sappige sinaasappels tot prachtig handgemaakt lederwerk. De geur van vers fruit vermengt zich met het levendige geluid van onderhandelingen. Vergeet niet om een paar leren sandalen of een kleurrijke zomerjurk te scoren!

Dinsdagse Delicatessen

Dinsdag staat in het teken van culinaire ontdekkingen in Altea, Villajoyosa en La Cala. Deze markten zijn als een gastronomische reis door de regio, met lokale kazen, olijven en ambachtelijke broden. En voor de zoetekauwen onder ons zijn er de verrukkelijke versgebakken churros!

Woensdagse Schattenjacht

Woensdag is de dag voor een schattenjacht in Calpe, waar je op zoek kunt gaan naar antieke vondsten, van vintage sieraden tot zeldzame boeken. Vergeet niet om een foto te maken met het adembenemende uitzicht op de Peñón de Ifach op de achtergrond.

Donderdagse ambiance

Donderdag brengt ons naar San Fulgencio, Benferri en Benidorm, waar unieke snuisterijen wachten, zoals handbeschilderd aardewerk en kleurrijke sjaals. En wie weet, misschien vind je zelfs een traditionele flamencojurk voor je volgende dansfeest!

Vrijdagse Vondsten

Op vrijdag kun je op de beroemde "rastro" (vlooienmarkt) in Polop en Guardamar allerlei vondsten doen, van vintage vinylplaten tot retro zonnebrillen. En vergeet niet om te genieten van een verfrissende horchata terwijl je rondsnuffelt.

Zaterdagse Sfeer

Zaterdag is de perfecte dag om de markten van Alicante, Javea en Rojales te verkennen, waar je lokale wijnen kunt proeven, handgemaakte sieraden kunt kopen en kunt genieten van live muziek. Vergeet niet om een souvenir mee te nemen om je Costa Blanca-avontuur te koesteren!

Zondagse Sfeer

Op zondag kun je de markten van Santa Pola, Benissa en Jalón Rastro ontdekken, waar een overvloed aan verse bloemen en ambachtelijke olijfolie op je wacht. En voor liefhebbers van vintage kleding zijn er prachtige retro jurken en hoeden te vinden.

Dus waar wacht je nog op? Ga op pad en laat je verrassen door de kleurrijke wereld van de Costa Blanca-markten! Natuurlijk zijn er naast deze markten nog tal van andere markten elke dag, in bijna elke stad langs de Costa Blanca. Aan de Costa Blanca zitten we niet stil!

Share

WhatsApp