Blog Blog

Blog

Ontdek de verborgen charmes van de Costa Blanca: Een reis door Altea, Benissa en verder

Ontdek de verborgen charmes van de Costa Blanca: Een reis door Altea, Benissa en verder
26 apr

Stel je een sprookjesachtige wereld voor waar elke stap die je zet, je adem wordt ontnomen door betoverende uitzichten en charmante verrassingen. Je dwaalt door smalle, geplaveide straatjes die zich ontvouwen tot panoramische vergezichten van de sprankelende Middellandse Zee of knusse cafés waar de aroma van vers gezette koffie en authentieke Spaanse lekkernijen in de lucht hangt. Welkom in Altea - meer dan een bestemming, het is een beleving!

Waarom Altea, vraag je je af? Afgezien van de onmiskenbare visuele allure, zit dit juweeltje aan de Costa Blanca boordevol karakter, cultuur en enkele van de meest ongerepte stranden waar je ooit voet aan wal zult zetten. Of je nu een geschiedenisliefhebber, een zonzoeker of gewoon een rustige ontsnapping bent, Altea belooft een tapijt van ervaringen op maat van de wensen van elke reiziger.

In het hart van Altea staat de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Troost - Nuestra Señora del Consuelo, een adembenemend architectonisch hoogstandje bovenop de stad. De iconische blauwe koepel siert niet alleen de skyline van Altea, maar belichaamt ook de geest van mediterrane spiritualiteit. Stap binnen en ontdek modernistische fresco's die verhalen van geloof en artistieke schittering weven, aangevuld met een adembenemend uitzicht over de baai - een moment van sereniteit te midden van een rijk historisch tapijt.

Maar de aantrekkingskracht van de Costa Blanca reikt verder dan de grenzen van Altea. Landinwaarts ligt Benissa, een middeleeuws dorp met een rijke geschiedenis. Dwaal door de pittoreske straatjes Calle Puríssima en Calle Desamparados om het legendarische verleden van de stad te ontdekken. Voor de avontuurlijke zielen lonken de torenhoge pieken van de Sierra de Bèrnia. Of je nu houdt van rustige wandelingen of uitdagende trektochten; hier vind je beeldige vergezichten over de Middellandse Zee en een frisse kijk op de natuurlijke pracht van deze betoverende regio.

En hoe kun je beter afscheid nemen van de dag dan door de zonsondergang mee te maken vanaf het historische kasteel San Fernando in Alicante? Dit betoverende fort biedt gratis toegang en een schitterend uitzicht, en vormt de perfecte afsluiting van je Costa Blanca-avontuur. 

Dit zijn slechts een paar van de verborgen juweeltjes die wachten om ontdekt te worden langs de zonovergoten kusten van de Costa Blanca. Van charmante dorpjes tot ruige bergen en historische bezienswaardigheden, er valt altijd meer te ontdekken in deze betoverende hoek van Spanje. Dus waarom zou je wachten? Ga vandaag nog op avontuur en ontdek de geheimen van de Costa Blanca!

Fotogalerij

Share

WhatsApp