Blog Blog

Blog

Top 10 stranden die je moet bezoeken aan de Costa Blanca!

Top 10 stranden die je moet bezoeken aan de Costa Blanca!
17 apr

Wie op zoek is naar een onvergetelijke strandvakantie hoeft niet verder te zoeken. De Costa Blanca is een ware oase voor zowel lokale bewoners als wereldreizigers. Hier presenteren we met trots de top 10 stranden aan de Costa Blanca die simpelweg niet mogen ontbreken op je reis.

1. Playa del Portet, Moraira: Een verborgen juweeltje verscholen in het pittoreske Moraira. Omringd door majestueuze rotskliffen, biedt dit kleine en beschutte strand kristalhelder water perfect voor een verfrissende duik en ontspannen snorkelavonturen.

2. La Granadella, Javea: Ontsnap naar dit rustige kiezelstrand dat zich tussen twee imposante kliffen bevindt, en geniet van adembenemende vergezichten over de azuurblauwe Middellandse Zee. Ideaal voor rustzoekers en liefhebbers van gastronomische hoogstandjes.

3. Cala Moraig, Benitachell: Een ware parel verborgen in een natuurpark aan de rand van Benitachell. Ontdek de wonderen van dit afgelegen strand, omringd door dramatische kliffen en kristalhelder water, een paradijs voor duikers, snorkelaars en wandelaars.

4. Cala de la Fustera, Benissa: Verwen jezelf op dit prachtige zandstrand tussen Calpe en Moraira, geliefd bij gezinnen dankzij het kalme water en de overvloed aan voorzieningen, waaronder uitstekende eetgelegenheden.

5. Playa de Levante, Calpe: Het kloppende hart van Calpe, dit uitgestrekte zandstrand biedt een scala aan activiteiten, van opwindende watersporten tot zalig luieren onder de zon, alles met het prachtige decor van de Middellandse Zee.

6. Playa de la Fossa, Calpe: Geniet van het adembenemende uitzicht op de imposante rotsformatie Penon de Ifach terwijl je ontspant op dit populaire strand, perfect voor families dankzij het ondiepe water en de uitstekende voorzieningen.

7. Playa de la Zenia, Orihuela: Een ruim zandstrand dat de perfecte setting biedt voor zowel toeristen als locals om te genieten van zwemmen, zonnebaden en ontspannen. Verwen jezelf met moderne voorzieningen en levendige strandbars.

8. La Mata beach, Orihuela: Gelegen nabij het charmante dorpje La Mata, dit prachtige zandstrand nodigt uit tot ontspannen wandelingen langs de promenade en culinaire verwennerij in de nabijgelegen eetgelegenheden.

9. Playa de los Locos: Betoverend door zijn rotsachtige karakter, dit strand is een paradijs voor avonturiers en zonaanbidders. Ontdek de vele strandtentjes en geniet van de faciliteiten, waaronder een speeltuin voor de kleintjes en toegankelijkheid voor mensen met beperkte mobiliteit.

10. Playa de Guardamar: De perfecte combinatie van zandstranden en dennenbossen vormt een idyllisch kustpark, ideaal voor ontspannende wandelingen en zonnebaden onder de mediterrane hemel.

De Costa Blanca wacht op je, met zijn overvloed aan adembenemende stranden die wachten om ontdekt te worden. Of je nu op zoek bent naar rustige baaien of levendige badplaatsen, er is voor elk wat wils. Laat je betoveren door de zon, het zand en de rust die de Costa Blanca te bieden heeft!


Fotogalerij

Share

WhatsApp