Calpe Calpe

Calpe

Calpe: een prachtige en veelzijdige gemeente aan de Costa Blanca

Calpe is een gemeente aan de Costa Blanca in Spanje. Het ligt in de regio Marina Alta, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Valencia. Calpe heeft ongeveer 30.000 inwoners, waarvan ongeveer 30% buitenlanders zijn. De meeste buitenlanders komen uit Noord-Europa, maar er zijn ook veel Nederlanders en Belgen die in Calpe wonen.

Calpe is een prachtige en veelzijdige gemeente met een rijke geschiedenis en cultuur. Het heeft een prachtige kustlijn met zandstranden, rotsachtige baaien en kliffen. Het binnenland is bergachtig met groene heuvels en valleien.

Wat is er te doen in Calpe?

Calpe heeft voor elk wat wils. In de gemeente zijn er veel restaurants, bars, cafés en winkels. Er zijn ook een aantal musea en kunstgalerieën.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Calpe zijn:

 • De Peñón de Ifach, een imposante rotsformatie die uit de zee oprijst
 • Het strand van Levante, een van de mooiste stranden van de Costa Blanca
 • Het historische centrum van Calpe, met smalle straatjes, witte huizen en een kasteel

In de omgeving van Calpe zijn er ook veel bezienswaardigheden te vinden, zoals:

  • De historische stad Denia, met een kasteel en een kathedraal
  • Het natuurpark Montgo, met prachtige wandelroutes
  • De stad Valencia, met een rijke geschiedenis en cultuur

  Waarom een woning kopen met een Nederlandstalige vastgoedmakelaar in Calpe?

  Een woning kopen in het buitenland kan een complexe en tijdrovende aangelegenheid zijn. Het is daarom belangrijk om je te laten begeleiden door een ervaren vastgoedmakelaar. Een Nederlandstalige vastgoedmakelaar in Calpe kan je helpen bij het vinden van de juiste woning, het onderhandelen over de prijs, en het afhandelen van de administratieve zaken.

  Een Nederlandstalige vastgoedmakelaar in Calpe kent de lokale markt en de taal. Hij of zij kan je helpen om de beste deal te krijgen en om eventuele problemen te voorkomen.

  Waarom nu investeren in vastgoed in Calpe?

  De Costa Blanca is een populaire toeristische bestemming, met een groeiende economie. Dit maakt Calpe tot een aantrekkelijke plek om in vastgoed te investeren.

  De prijzen van vastgoed in Calpe zijn de afgelopen jaren gestegen. Er is echter nog steeds ruimte voor groei, aangezien de vraag naar vastgoed in de regio blijft toenemen.

  Nu investeren in vastgoed in Calpe is een goede manier om te profiteren van de groei van de Costa Blanca.

  Conclusie

  Calpe is een prachtige en veelzijdige plek om te wonen, te werken of te investeren. De gemeente heeft een veel te bieden, van een prachtige kustlijn tot een rijke geschiedenis en cultuur.

  Als je op zoek bent naar een woning in Calpe, is het raadzaam om contact op te nemen met een Nederlandstalige vastgoedmakelaar. Deze kan je helpen om de juiste woning te vinden en om de beste deal te krijgen.

  Wij beantwoorden uw vragen

  WhatsApp